Innehåller annonslänkar
Ni ska få ett litet tipps på vad ni kan göra med era kantareller. gissar att många av er har plockat lite i år då det finns gott om dem i skogen. Här får kantarellerna ligga i en krämig sås med smak av konjak och till det serverade jag ett kycklingbröst och kokt potatis
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Kyckling i panna med kantarellsås
4-6 potatisar
2 kycklingbröst
150 g kantareller
1 schalottenlök
2 dl grädde
2 tsk timjan
1 msk konjak
Salt och peppar
Smör
Gör så här:
Koka potatisen. Salta och peppra kycklingen, stek i smör tills en innertemperatur på 72 grader.
Ansa och skär svampen i mindre bitar om det behövs. Fin hacka schalottenlöken. Stek först svampen i torr panna tills vattnet kokat bort tillsätt smör och lök bryn tills löken blivit mjuk. Tillsätt grädde och konjak lått koka ihop 3–4 minuter. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.