Exotisk fläskfilégryta.

Exotisk fläskfilé

Innehåller annonslänkar

Exotisk fläskfilé
Exotisk fläskfilé

Dax för ett middagstips denna sköna söndags morgon. Ni som har sett och följt mina recept vet ju att jag tillhör dem som gillar frukt i mat. Det är ju så att det är en vatten delare. Men det kan ju vara så att många kommer i håg det sen barndomen och då kanske man inte gillade det. Men det kan vara en ide att prova det igen. Man ändrar faktiskt sina smaklökar med åren. Så här kommer ytterligare ett. En Exotisk fläskfilégryta.

Vad ska ni ägna dagen åt? Jag tänker fundera ut vad vi ska äta till påsk. På Långfredag ska vi till min syster för att äta lite påsk mat. Så jag tänker inte göra det. Det kanske lutar år att det blir årets första grillning. Vad har ni för tankar på mat till påsk?

Exotisk fläskfilé
Exotisk fläskfilé

Exotisk fläskfilé

600 g fläskfilé

2 st lökar medelstora gula

1 st champinjoner stor burk

4 st. tomater skållade

3 dl vispgrädde

1,5 dl aprikoser konserverade i bitar

1,5 dl mandariner konserverade

2 tsk paprikapulver

2 tsk ingefära mald

salt och vitpeppar

Gör så här:

Skär fläskfilén i skivor och bryn i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Hacka lök och champinjoner och bryn i stekpanna. Flytta över till grytan tillsammans med hackade tomater. Späd med grädden, låt puttra i 10 minuter, blanda i aprikoser och mandariner. Krydda med paprikapulver, ingefära, salt och peppar.  Puttra i ytterligare 10 minuter.

Exotisk fläskfilé
Exotisk fläskfilé

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar