Jämtlandsbröd…. Messmörsbullar

Jämtlandsbröd

Innehåller annonslänkar

Hej hej alla fina. Har ni testat att baka med messmör någon gång? Jag hittade ett recept på brödbullar med messmör i. Det blev otroligt saftigt och gott. Har ni messmör hemma eller om ni gillar messmör köp hem och passa på att baka dessa goda bröd.

Jämtlandsbröd
Jämtlandsbröd

Jämtlandsbröd

1 dl vetekross

4 dl mjölk

50 g jäst

1 ½ tsk salt

1 dl messmör

1 ägg

7-8 dl vetemjöl

Gör så här:

Koka upp vetekross och mjölk, rör hela tiden. Låt blandningen svalna.

Smula ner jästen i en bunke tillsätt vetekrosset när det är 37 grader och rör ut jästen.

Tillsätt salt, messmör och ägget. Blanda väl. Tillsätt nästan allt mjöl och låt arbeta i maskin 5 minuter eller för hand i 10 minuter.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Ta upp på mjölat bakbord och knåda den. Dela i fyra bitar. Dela sen dessa i sju bitar och forma till avlånga bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Klipp 3 snitt och låt bullarna jäsa ytterligare i 30 minuter.

Grädda i 250 grader i ca 8 minuter. Pensla med vatten och låt dem kallna å galler.

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Feltryck i det spännande receptet på Jämtlandbröd. Vetemjöl står två gånger.. Ska vätskan vara mjölk eller vatten.

    1. Tack för din uppmärksamhet. Det ska vara 4 dl mjölk. det är uppdaterat nu. mvh veronica

Lämna ett svar