Tikka masala

Tikka masala

Innehåller annonslänkar

Har ni kommit på vad ni ska äta idag?? Jag gjorde en Tikka masala i vecka. Jag har ofta köpt en färdig kryddblandning. Men nu hade jag ingen och orkande inte åka till affären. Så jag tittade lite på olika recept och gjorde min egen variant. Om jag får säga det själv blev vi nöjda alla här hemma som åt den. Så nu delar jag med mig av den till er om ni också vill prova.

Tikka masala
Tikka masala

Tikka masala

700g          kycklingfilé

400g          krossade tomater (1pkt)

4msk         tomatpuré

3dl             grädde

1 st            rödpaprika

1 st            gul lök

2 st            vitlöksklyftor

1msk         färsk riven ingefära

1 st            röd chili (om du gillar hetta)

2tsk           spiskummin

2tsk           paprikapulver

2 msk        koriander

1 tsk          gurkmeja

salt

olja till stekning

Till servering

Ris, gurka, turkisk yoghurt, Nan bröd och ev jordnötter

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar

finhacka löken och stek dem mjuka i olja. Tillsätt finhacka vitlök, riven ingefära, finhackad chili, spiskummin, paprikapulver. koriander och gurkmeja.

Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.

tillsätt kycklingen och tärnad paprika. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min.

Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum.

Tikka masala
Tikka masala

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar