Innehåller annonslänkar
Har ni kommit på vad ni ska äta idag?? Jag gjorde en Tikka masala i vecka. Jag har ofta köpt en färdig kryddblandning. Men nu hade jag ingen och orkande inte åka till affären. Så jag tittade lite på olika recept och gjorde min egen variant. Om jag får säga det själv blev vi nöjda alla här hemma som åt den. Så nu delar jag med mig av den till er om ni också vill prova.
Tikka masala
700g kycklingfilé
400g krossade tomater (1pkt)
4msk tomatpuré
3dl grädde
1 st rödpaprika
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1msk färsk riven ingefära
1 st röd chili (om du gillar hetta)
2tsk spiskummin
2tsk paprikapulver
2 msk koriander
1 tsk gurkmeja
salt
olja till stekning
Till servering
Ris, gurka, turkisk yoghurt, Nan bröd och ev jordnötter
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar
finhacka löken och stek dem mjuka i olja. Tillsätt finhacka vitlök, riven ingefära, finhackad chili, spiskummin, paprikapulver. koriander och gurkmeja.
Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
tillsätt kycklingen och tärnad paprika. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min.
Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum.