Mammas köttfärspizza.

Mammas köttfärspizza

Innehåller annonslänkar

Nu har jag varit väldigt dålig på att uppdatera er med förhoppnings vis inspiration och recept. Har varit lite sjuk och helt orkeslös. Energin har varit och är egentligen lika med noll. Har jag gjort en liten grej ex varit ute en liten tur med Laban, våran hund. Och sen lagat lite mat. När jag ätit den. Har jag blivit så trött att jag gått och lagt mig och då sovit i mer än två timmar och ändå varit trött…. hmmm. Men nu ska ag inte gnälla.

Nu ska jag istället ge er några enkla goda recept. Igår blev det en väldigt enkel men god pizza en pizza som jag åt redan på 80-talet då min mamma lagade den. Det fans visserligen inte färdig pizza deg med det fans en mjölkblandning man vispade ut i vatten. Och sen var det champinjoner på konservburk.

Mammas köttfärspizza
Mammas köttfärspizza
Mammas köttfärspizza
Mammas köttfärspizza

Mammas köttfärspizza

1 färdig pizzadeg

1 gul lök

500 g köttfärs

1 burk krossade tomater

Salt och peppar

Champinjoner

150 g riven ost

smör

Oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Tillsätt färsen och bryn tills fin färg, häll på de krossade tomaterna och låt puttra i 5 minuter smaka av med salt och peppar. Rulla ut pizza degen på en plåt. Bred på köttfärsen toppa med skivade champinjoner och riven ost strö över oregano.  In i ugnen 15 minuter.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar