Tomat och spenatpasta

Tomat och spenatpasta

Innehåller annonslänkar

Jag har tillbringat morgonen att skrolla runt på både cervera.se och nordicnest.se efter student presenter. Det är ju hög tid nu. Nu är det bra med reor på båda sidorna. Så passa på att gå in och titta ni med det är ju en tid då det stundar festligheter och fester framöver nu. Tex. studenter, konfirmationer och många bröllop.

Ni ska såklart få ett middagstips också. Här är en billig och enkel pastarätt, med smak av tomat och spenat. kort och gott en tomat och spenatpasta.

Tomat och spenatpasta
Tomat och spenatpasta

Tomat och spenatpasta

4 port pasta

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 dl vit vin

400g krossade tomater

2 dl pastavatten

1 msk kycklingfond

1 dl grädde

100g färsk spenat

½ kruka basilika

Salt och svartpeppar

parmesan

Gör så här:

Koka pasta enligt förpackningen. (Spar vattnet) Hacka lök och vitlök fräs i olivolja tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en liten stund häll på vin, vatten, fond krossade tomater och grädde koka i 10 minuter. Hacka spenat och basilika och tillsätt, låt puttra i ytterligare 5 minuter smaka av med salt och svartpeppar.  Vänd ner pastan och riv över parmesan.

Tomat och spenatpasta
Tomat och spenatpasta

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar