mango cheesecake

innehåller annonslänkar

Bakar ni en kaka, tårta eller något liknande när det är morsdag? Jag bakade denna fantastiskt goda mango cheesecake igår. Ni hinner kanske inte med att baka den idag med spara ner receptet och baka den en annan dag . Den är frisk och krämig.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

mango cheesecake
mango cheesecake

Mango cheesecake

150 g                 digestivekex

3/4 dl                 smält smör      

3                         gelatinblad

2 dl                     grädde (40%)

200 g                 mango (frusen går bra)

2 dl                     färskost

1 dl                     strösocker

Topping

250 g fryst mango

3/4 dl vatten

1 ½ dl Gelésocker

Gör så här:

Täck en form (20 cm) med bakplåtspapper. Finfördela kexen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda jämnt. Tryck ner massan i botten på formen och ställ in i kylen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Tina och mossa mangon. Vispa grädden. Blanda färskosten, strösocker och hälften av mangon. Använd en handvisp som hjälp, så får du massan jämn.

 Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och tillsätt dem i den kvarvarande mango Värm blandningen i mikron eller kastrull, så att gelatinbladen smälter. Tillsätt mangon i ostmassan under ständig omrörning. Tillsätt till slut skumvispad grädde i två omgångar. Häll massan i formen och låt den stelna 4 – 5 timmar eller över natten.

Topping. Koka upp vatten och Gelésocker under 1-2 minuter. Tillsätt den upptinade mangon och mixa slät. Låt den svalna något och bred över cheesecaken ställ kallt så felen svalnar helt.  Smaklig spis!!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar