Rostad potatissallad med bearnaisesmak.

Rostad potatissallad med bearnaisesmak

Tårtor och mat kommer här

Innehåller annonslänkar

Så klart ska jag lägga in lite recept från Student dagen. Jag gjorde ju buffen själv. Men hur det än var missade jag ta kort på maten från början så det är något som tyvärr inte blev så bra. Vilken miss av mig. Jag bjöd i alla fall på Lax, Chili räkor, en dubbel marinerad fläskfilé, en dubbel marinerad kyckling. Sen gjorde jag en potatis sallad med smak av bearnaise. Samt en pastasallad med nöt fri pesto.

potatissalladen har jag hittat på allt om mat

Rostad potatissallad med bearnaisesmak
Rostad potatissallad med bearnaisesmak

Rostad potatissallad med bearnaisesmak

10 port.

1,5 kg färskpotatis

3 msk olivolja

 Flingsalt och nymald svartpeppar

2,5 dl majonnäs- gärna amerikansk typ

2 dl crème fraiche

1 msk dragon- inlagd i vinäger + 2 msk spad

1 msk dragon- torkad

Salt o peppar

Gör så här:

sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och skär den i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olja och blanda runt. Krydda med salt och peppar.

 Rosta potatisen mitt i ugnen i 20–25 min tills den är gyllene. Låt svalna.

 Rör ihop majonnäs och crème fraiche. Hacka den inlagda dragonen. Blanda ner den, spad och torkad dragon i såsen. Krydda med salt och peppar.

 Vänd ner potatisen i såsen precis före servering och toppa med dragonblad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar