Älgskavgryta med rotfruktsmos

Älgskavgryta med rotfruktsmos

Innehåller annons länkar

Älgskavgryta med rotfruktsmos
Älgskavgryta med rotfruktsmos

Jag är en stor fantast av viltkött. Jag har och har i alla år jag funnits haft turen att få äta det ofta då min far är jägare. Så det är viltkött som ofta kommer upp bland mina recept.

En annan sak som jag kickade igång denna helgen var att börja se på julfilmer och den första ut var…..

The Grinch
The Grinch

The Grinch är en åter kommande film som vi ser på varje jul här. Det är en av våra favoriter.

Jag vill ju också passa på att säga att det är Black week och att de har halva priset på några av mina favorit tallrikar Swedish Grace tallrik Ø27 cm, snö (vit) och Swedish Grace tallrik Ø27 cm, IS (ljusblå) hos.

Älgskavgryta med rotfruktsmos

500 g Älgskav

200 g kantareller

2 morötter i slantar

2 stjälkar grönkål repad

½ purjolök

2 dl Cream fraiche

2 dl grädde

1 msk viltfond

½ msk soja

Salt och peppar

1 dl lingon

Smör till pannan

Rotfruktmos

500 g potatis

500 g palsternacka

2 dl mjölk

2 msk smör

salt och peppar

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna och lägg i kantareller stek dem torra. Lägg smöret, morötter, grönkål och purjolök. Fräs i några minuter tillsätt älgskav rör om då och då så att köttet blir brynt runt om, det tar några minuter. Tillsätt Cream fraiche, grädde, soja och fond. Rör om och sänk värmen.

Rotfruktsmos:

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet och vispa sönder bitarna med elvisp. Lägg i smöret och mjölken. Vispa alltihop försiktigt med elvispen tills det blir mos. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med lingon

Älgskavgryta med rotfruktsmos
Älgskavgryta med rotfruktsmos

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar