Grötbröd.

Grötbröd

Innehåller annonslänkar

God morgon på er alla denna sköna söndag och snart är det dags för en ny arbetsvecka. Men förs ska jag i alla fall ha en lat lång dag då inget är planerat. Det är så skönt. Sen har jag en och en halv veckas jobb tills det blir semester. Men innan dess ska jag hinna med att fylla år………………ops jag blir 50 år den 2 juli. Sen blir det Spanien i 2 veckor. Det ska bli så skönt. Har ni långt tills ni får semester eller har ni redan börjat er?

I går eftermiddag bakade jag dessa goda limpor på havregrynsgröt. De är så saftiga och goda.

Ni får gärna besöka mig på Instagram också https://www.instagram.com/veronicas_mat/

Grötbröd
Grötbröd

Förresten har ni provat något så enkelt men galet gott på nygräddat ljummet bröd…..smör och lite sirap? har ni inte gjort det så borde ni testa……

Grötbröd
Grötbröd
Grötbröd
Grötbröd

Grötbröd

Grötbröd

2 dl havregryn

4 dl vatten

½ tsk salt

2 dl vatten

50 g jäst

25 g smör

1 msk sirap

1 tsk salt

1,2–1,4 l vetemjöl

Gör så här:

Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull och koka i ca 3 minuter. Häll över gröten i en degblandare och låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen. Tillsätt smör, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop degen. Låt jäsa i ca 30 minuter. Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord. Forma till två limpor. Låt jäsa i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. När du sätter in bröden sänk till 200 grader. Grädda i 40–45 minuter.

Grötbröd
Grötbröd

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar