innehåller annonslänkar
Det finns en sås som är helt fantastisk och jag vågar nästan påstå att det är en av världens godaste. Den består av lika delar grädde, smör och crème fraiche. Väldigt enkel att göra och man kan smaksätta den på många olika sätt. T.ex. dill, gräslök, Dijon, rom och så vidare din fantasi får sätta gränsen. Det är en sås till fisk och det är Sandefjords sås. Har du inte provad så är det dags att göra det tycker jag.
Besök gärna min Instagram https://www.instagram.com/veronicas_mat/
Torskfile med sandefjordsås
500 g torsk (gärna ryggfilé)
1 l vatten
1/2 dl salt
25 g smör
Sandefjordsås:
200 g Smör
2 dl Vispgrädde
2 dl Crème fraiche
Citron
Salt
Tillbehör rom och gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär torsken i 4 bitar. Vispa ihop vatten och salt några minuter tills saltet löses upp. Lägg i torsken låt rimma 10 minuter.
Ta upp torsken och skölj den hastigt i kallt vatten och lägg i en ugnsform. Klicka över smöret och häll ½ dl vatten i botten på formen. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Sås:
Smält smöret i en kastrull. Häll på grädde och koka upp.
Dra kastrullen åt sidan och mixa ner crèmefraiche. Smaka av med citronsaft och salt.
Servera med kokt potatis och rom och hakad gräslök