Torskfile med sandefjordsås

Torskfile med sandefjordsås

innehåller annonslänkar

Det finns en sås som är helt fantastisk och jag vågar nästan påstå att det är en av världens godaste. Den består av lika delar grädde, smör och crème fraiche. Väldigt enkel att göra och man kan smaksätta den på många olika sätt. T.ex. dill, gräslök, Dijon, rom och så vidare din fantasi får sätta gränsen. Det är en sås till fisk och det är Sandefjords sås. Har du inte provad så är det dags att göra det tycker jag.

Besök gärna min Instagram https://www.instagram.com/veronicas_mat/

Torskfile med sandefjordsås
Torskfile med sandefjordsås

Torskfile med sandefjordsås

500 g torsk (gärna ryggfilé)

1 l vatten

1/2 dl salt

25 g smör

Sandefjordsås:

200 g Smör

2 dl Vispgrädde

2 dl Crème fraiche

Citron

Salt

Tillbehör rom och gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Skär torsken i 4 bitar. Vispa ihop vatten och salt några minuter tills saltet löses upp. Lägg i torsken låt rimma 10 minuter.

Ta upp torsken och skölj den hastigt i kallt vatten och lägg i en ugnsform. Klicka över smöret och häll ½ dl vatten  i botten på formen. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Sås:

Smält smöret i en kastrull. Häll på grädde och koka upp.

Dra kastrullen åt sidan och mixa ner crèmefraiche. Smaka av med citronsaft och salt.

Servera med kokt potatis och rom och hakad gräslök

Torskfile med sandefjordsås
Torskfile med sandefjordsås
Torskfile med sandefjordsås
Torskfile med sandefjordsås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar