Innehåller annonslänkar
När man fyller år i juli så är det obligatoriskt att man äter jordgubbstårta. Det har jag alltid fått när jag var liten. Jag tyckte mycket om det då, men på senare år har den klassiska jordgubbstårtan inte riktigt fallit mig i smaken. Hmm.
Jag har försökt hitta en riktigt god jordgubbstårta. Jag gjorde det också……nästan. Himmelsk jordgubbstårta. Den är supper god men jag saknade något i den. Jag gillar när det är lite syrligt. Så lösningen blev att tillsätta LEMON CURD. Och nu ni, nu har jag hittat min Tårta. den kommer bli min födelsedags tårta eller sommartårta om man så vill. Jag tycker ni ska prova.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat
Himmelsk jordgubbstårta 2.0
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
TÅRTFYLLNING
4 dl vispgrädde 40%
200 g Philadelphiaost original
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g finhackade färska jordgubbar
1 burk lemon curd
GARNERING
250-500 g färska jordgubbar
Gör så här:
Tårtbotten: Börja med att värma ugnen till 175 grader.
Klä en springform, (18 eller 20 cm) med bakplåtspapper – höga kanter.
Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvispen, det tar ungefär fem minuter.
Tillsätt därefter de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och ställ in i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Tag ut och låt svalna helt innan du delar tårtbotten i fyra lika stora bottnar.
Fyllning: Vispa grädde, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en bunke till en fast fluff med hjälp av elvispen.
Vänd i jordgubbarna som är finhackade och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
Montering: Lägg den tjockaste botten på ett tårtfat/serveringsfat.
Bred ett lager lemon curd lägg där efter ut ett lager jordgubbsmet och lägg sedan på nästa botten och upprepa till sista tårtbotten. Avsluta med att bred ut resterande fyllning över tårtan.
Garnering: Toppa med skivade jordgubbarna som du själv önskar på tårtan.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat