Kladdkakans dag firades i tisdags den 7 november. Det gör man varje år den dagen just 7 november. Det kanske inte är lika kant som det är med kanelbullens dag som bekant firas den 4 oktober varje år. Det vanligaste är kanske att man bakar kladdkaka men mörk choklad. Men har du provat den med vit? den blir magiskt god. Jag tycker egentligen inte om att äta vit choklad men i den här kakan. Jag säger bara du måste prova. Men var beredd det är MYCKET choklad i kakan.
Vit chokladkladdkaka med hallon
200g smör
250 g vitchoklad
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Garnering:
1 ½ dl vispgrädde
150 g vitchoklad
Hallon och vispas grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret och rör ner chokladen tills den smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner cholkladsmöret och vetemjöl. Häll i en smörad och bröad bakform ca 24 cm.
Ställ i nederdelen utav ugnen i ca 30-35 minuter.
Garnering. Hacka chokladen, koka upp grädden och blanda i chokladen tills den smält. Bred på den svalnande kakan och ställ kalt i minst 4 timmar. Garnera med hallon och servera med vispadgrädde.