innehåller annonslänkar
Igår var det äntligen en fin sommardag. En dag som tillbringades på stranden. Och det var till och med så skönt att det blev ett havsbad. Det var det första för mig i år. Ja i Sverige. För i Spanien badade jag ju varje dag. Men det är ju så klart en helt annan sak.
Molnen kom och visade sig för en liten stund för att sedan blåsa bort och solen kunde lysa igen. Detta är faktiskt livet. Dagar man minns.
Klart jag även ska ge er ett mat tips också. Och idag blir det tagliata. Tagliata är en god italiensk maträtt.
Den är lyxig och väldigt lätt att tillreda. Här kommer den men en rostad vitlökssås. Jag har tidigare gjort en variation med jalapeñosås. /tagliata/
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Tagliata med vitlökskräm
500g färskpotatis
600 g flankstek
salt
svartpeppar
300 g romanticatomater
65 g rucola
1 dl hyvlad parmesan
1/2 dl rostade pinjenötter eller solroskärnor
3–4 vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
1 påse rucola
Olivolja
balsamvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på̊ 200 grader.
Lägg potatis, tomater och vitlöksklyftor i en ugnsform eller på̊ en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och rosta i ugnen cirka 30 minuter.
Salta och peppra köttet runt om. Stek eller grilla köttet tills en temperatur på 54 grader. Låt vila ca 10 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr panna på̊ medelvärme. Skaka då och då, rosta i några minuter.
Ta ut formen med potatis ur ugnen
Mosa ihop vitlöken med majonnäs, salta och peppar.
När köttet har vilat klart, skär upp i tunna skivor.
Lägg rucola på ett stort fat fördela köttskivorna uppe på̊. Lägg på tomaterna.
Toppa med hyvlad parmesan, rostade pinjenötter, lite olivolja, balsamvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
Såsen kan du klicka ut på̊ olika ställen på̊ maten, alternativt servera i en skål vid sidan av. Servera med potatisen.