Tagliata med vitlökskräm

Tagliata

innehåller annonslänkar

Igår var det äntligen en fin sommardag. En dag som tillbringades på stranden. Och det var till och med så skönt att det blev ett havsbad. Det var det första för mig i år. Ja i Sverige. För i Spanien badade jag ju varje dag. Men det är ju så klart en helt annan sak.

stranddag
stranddag
stranddag
stranddag
stranddag
stranddag

Molnen kom och visade sig för en liten stund för att sedan blåsa bort och solen kunde lysa igen. Detta är faktiskt livet. Dagar man minns.

Klart jag även ska ge er ett mat tips också. Och idag blir det tagliata. Tagliata är en god italiensk maträtt.

Den är lyxig och väldigt lätt att tillreda. Här kommer den men en rostad vitlökssås. Jag har tidigare gjort en variation med jalapeñosås. /tagliata/

Följ mig gärna på instagram veronicas_mat

Tagliata
Tagliata

Tagliata med vitlökskräm

500g färskpotatis

600 g flankstek

salt

svartpeppar

300 g romanticatomater

65 g rucola

1 dl hyvlad parmesan

1/2 dl rostade pinjenötter eller solroskärnor

3–4 vitlöksklyftor

2 dl majonnäs

1 påse rucola

Olivolja

balsamvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på̊ 200 grader.

Lägg potatis, tomater och vitlöksklyftor i en ugnsform eller på̊ en plåt med bakplåtspapper.  Ringla över olivolja och strö över salt och rosta i ugnen cirka 30 minuter.

Salta och peppra köttet runt om. Stek eller grilla köttet tills en temperatur på 54 grader. Låt vila ca 10 minuter.

Rosta pinjenötterna i en torr panna på̊ medelvärme. Skaka då och då, rosta i några minuter.

Ta ut formen med potatis ur ugnen

Mosa ihop vitlöken med majonnäs, salta och peppar.

När köttet har vilat klart, skär upp i tunna skivor.

Lägg rucola på ett stort fat fördela köttskivorna uppe på̊. Lägg på tomaterna.

Toppa med hyvlad parmesan, rostade pinjenötter, lite olivolja, balsamvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.

Såsen kan du klicka ut på̊ olika ställen på̊ maten, alternativt servera i en skål vid sidan av. Servera med potatisen.

Tagliata
Tagliata
Tagliata
Tagliata

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar