Blåbärs och citronkaka

Blåbärs och citronkaka

Innehåller annonslänkar

Idag hänger molnen tunga här i Trollhättan. så det kan ju passa bra att baka lite och det som är mindre roligt städa och tvätta, har ju lite kvar att tvätta sen våran vistelse i Spanien. I går svängde jag ihop en blåbärs och citronkaka. Så lätt bara att röra ihop inget vispande alls. Det är en syrlig len kaka. väldigt god om ni frågar mig.

Följ mig gärna på instagram veronicas_mat

Blåbärs och citronkaka
Blåbärs och citronkaka

Blåbärs och citronkaka

2 ½ dl strösocker

2 msk rivet citronskal

½ dl citronsaft

2 dl turkisk yoghurt

1 dl smältsmör

2 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

½ tsk salt

2 dl blåbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Rör ihop socker med zest och citronsaften. Rör tills sockret börjar lösa upp sig. Rör i yoghurt, smöret och ett ägg i taget. Blanda till en slät smet. Vänd i de torra ingredienserna och till sist blanda försiktigt i blåbären. Häll smeten i en form (1 ½ liter). Grädda i mitten av ugnen 45–50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp.

Blåbärs och citronkaka
Blåbärs och citronkaka

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar