Innehåller annonslänkar
Idag hänger molnen tunga här i Trollhättan. så det kan ju passa bra att baka lite och det som är mindre roligt städa och tvätta, har ju lite kvar att tvätta sen våran vistelse i Spanien. I går svängde jag ihop en blåbärs och citronkaka. Så lätt bara att röra ihop inget vispande alls. Det är en syrlig len kaka. väldigt god om ni frågar mig.
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Blåbärs och citronkaka
2 ½ dl strösocker
2 msk rivet citronskal
½ dl citronsaft
2 dl turkisk yoghurt
1 dl smältsmör
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Rör ihop socker med zest och citronsaften. Rör tills sockret börjar lösa upp sig. Rör i yoghurt, smöret och ett ägg i taget. Blanda till en slät smet. Vänd i de torra ingredienserna och till sist blanda försiktigt i blåbären. Häll smeten i en form (1 ½ liter). Grädda i mitten av ugnen 45–50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp.