oxfilepasta med champinjoner.

Oxfilé och champinjonpasta

Innehåller annonslänkar

Dax att börja lägga in lite recept. Igår blev det lite rens i från frysen. Jag hittade en bit oxfile i frysen. en kant bit i från nyår. Ni kanske gjorde som jag. Jag köpte en lite för stor bit som jag delade och frös in i minder bitar. Så igår blev det en enkel oxfilé och champinjonpasta.

Oxfilé och champinjonpasta
Oxfilé och champinjonpasta

Oxfilé och champinjonpasta

4 Portioner tagliatelle

300 g oxfilé, strimlad

200 g champinjoner, i kvartar

2 schalottenlökar

smör, till stekning

4 dl grädde

1 dl pastavatten

2 msk oxfond,

salt och svartpeppar

Smör

parmesan

ruccola

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite pastavatten

Strimla oxfilen. Stek hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.

Skiva champinjonerna och finhacka löken.

Stek champinjoner i smör tills dem fått färg. Tillsätt löken och låt den bli mjuk.

Tillsätt grädde och oxfond och pastavatten.  Låt sjuda ca 10 min. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Vid servering hyvla över parmesan och dekorera med ruccola.

Oxfilé och champinjonpasta
Oxfilé och champinjonpasta

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar