Innehåller annonslänkar
Dax att börja lägga in lite recept. Igår blev det lite rens i från frysen. Jag hittade en bit oxfile i frysen. en kant bit i från nyår. Ni kanske gjorde som jag. Jag köpte en lite för stor bit som jag delade och frös in i minder bitar. Så igår blev det en enkel oxfilé och champinjonpasta.
Oxfilé och champinjonpasta
4 Portioner tagliatelle
300 g oxfilé, strimlad
200 g champinjoner, i kvartar
2 schalottenlökar
smör, till stekning
4 dl grädde
1 dl pastavatten
2 msk oxfond,
salt och svartpeppar
Smör
parmesan
ruccola
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite pastavatten
Strimla oxfilen. Stek hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.
Skiva champinjonerna och finhacka löken.
Stek champinjoner i smör tills dem fått färg. Tillsätt löken och låt den bli mjuk.
Tillsätt grädde och oxfond och pastavatten. Låt sjuda ca 10 min. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vid servering hyvla över parmesan och dekorera med ruccola.