Innehåller annonslänkar
God morgon. Oj vad första jobb veckan gick fort. Nu är man inne i det. men sommaren hänger kavar har varit en fin sommar vecka. Vi får hoppas det håller i ett bra tag till. jag har lite nya recept jag kommer att uppdatera er om. Först ut är en kall pannkaksrulle med en skaldjurs fyllning.
Instagram veronicas_mat
Lyxig Skaldjursrulle
Ugnspannkaka:
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
Skaldjursröra:
300 g räkor och kräftor
1 ½ dl grädde
2 dl majonnäs
100 g Cream cheese
1 msk pepparrot (Jag använde den som finns på tub)
½ dl finhackad purjolök
½ finhackat grönt äpple
2–3 msk hakad dill
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa samman pannkakssmeten. Häll smeten på en bakpapperskläddplåt. 30X40 cm grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Skaldjursröran:
Låt skaldjuren rinna av i ett durkslag.
Vispa grädden ganska så hårt. Blanda med majonnäs och pepparroten till en slätt sås. Rör i den finhackade purjolöken och det finhackade äpplet. Vänd ner skaldjuren och dillen. Smaka av med salt och peppar.
När pannkakan har kallnat brer ut fyllningen och rulla ihop tajt samtidigt som du drar bort bakplåtspapperet. Lägg upp på ett fat med skarven ner och servera.