Innehåller annonslänkar
Ingen kan väl ha missat att det fins kantareller i skogen. Kanske har man inte möjlighet att gå ut i skogen själv. Men det pratas om dessa guls små rakare över allt. och det läggs ut massor av bilder i de sociala medierna. De är ju så goda och det finns så mycket man kan göra av dessa fantastiska goda saker. säger bara Kantareller är en delikates……..
Igår blev det ändrade planer. Skulle egentligen inte ha lagat någon mat. Men så blev det i alla fall. Vad blev det då? Själv klar blev det en pasta. Pasta är så enkelt och mångsidigt och går oftast snabbt. Sen hade jag både kyckling och kantareller hemma. Så det blev helt enkelt en kyckling och kantarellpasta.
Kyckling och kantarellpasta
4 port valfri pasta
500 g kycklingfilé
300 g kantareller
1 Liten purjolök
½ kruka timjan
3 dl grädde
100 g crème Bonjour kantarellost
1 dl pastavatten
Smör
Salt och peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. (Spara lite pastavatten).
Bryn kantarellerna och ställ åt sidan. Skär kycklingen i munstora bitar och bryn i smör. Tillsätt strimlad purjolök och kantarellerna låt fräsa i 2–3 minuter. Tillsätt grädden, osten och timjan. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och pastavattnet lått puttra i någon minut.