Kyckling och kantarellpasta

Kyckling och kantarellpasta

Innehåller annonslänkar

Ingen kan väl ha missat att det fins kantareller i skogen. Kanske har man inte möjlighet att gå ut i skogen själv. Men det pratas om dessa guls små rakare över allt. och det läggs ut massor av bilder i de sociala medierna. De är ju så goda och det finns så mycket man kan göra av dessa fantastiska goda saker. säger bara Kantareller är en delikates……..

Igår blev det ändrade planer. Skulle egentligen inte ha lagat någon mat. Men så blev det i alla fall. Vad blev det då? Själv klar blev det en pasta. Pasta är så enkelt och mångsidigt och går oftast snabbt. Sen hade jag både kyckling och kantareller hemma. Så det blev helt enkelt en kyckling och kantarellpasta.

Kyckling och kantarellpasta
Kyckling och kantarellpasta

veronicas_mat

Kyckling och kantarellpasta

4 port valfri pasta

500 g kycklingfilé

300 g kantareller

1 Liten purjolök

½ kruka timjan

3 dl grädde

100 g crème Bonjour kantarellost

1 dl pastavatten

Smör

Salt och peppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. (Spara lite pastavatten).

Bryn kantarellerna och ställ åt sidan. Skär kycklingen i munstora bitar och bryn i smör. Tillsätt strimlad purjolök och kantarellerna låt fräsa i 2–3 minuter. Tillsätt grädden, osten och timjan. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och pastavattnet lått puttra i någon minut.

Kyckling och kantarellpasta
Kyckling och kantarellpasta
Kyckling och kantarellpasta
Kyckling och kantarellpasta

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar