Innehåller annonslänkar
Söndag och en fin sådan. Funderar på vad jag ska göra med 2 kg köttfärs. Kan kanske bli kåldolmar. Det har jag längtat efter ett bra tag. Det tar ju lite tid så då är en ledig dag bra att pyssla med det. Man kan ju passa på att göra extra många som fryses in till senare i höst.
Men nu ska ni få ett recept på dunder goda fluffiga tekakor. man kan ju inte säga ordet nyttiga om dem. Men som sagt så goda och fluffiga.
![Fluffiga tekakor](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/thumbnail_IMG_8721.png)
Innstagram veronicas_mat
Fluffiga tekakor
50 gr jäst
5 dl fingervarm mjölk (37 grader)
3 msk sirap
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 gr rumsvarmt smör
1 tsk salt
Gör så här
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt sirap, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret.
Arbeta kraftigt i 5 minuter.
Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
Låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter.
![Fluffiga tekakor](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/thumbnail_IMG_8720.png)