Innehåller annonslänkar
Nu var det en hel vecka sedan jag gav er ett middagstips. Det blir lite så när man jobbar på vardagarna. Jag ska bli bättre på att uppdatera oftare. Men tills dess blir det desto mer tips på lördagar och söndagar. Då kan det bli flera och komma flera olika recept båda dagarna…..
Här kommer det en asiatisk favorit, som säkert många av er ätit ett flera gånger på kinesiska restauranger. Biff med bambuskott
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Biff med bambuskott
600 g lövbiff
Marinad:
3 msk Färsk ingefära, finriven
3 msk kinesisk soja
1 msk Majsstärkelse
Gryta:
1 st Purjolök
4 Vitlöksklyftor
1 burk Strimlade bambuskott, (à 400 g)
4 msk Hoisinsås
4 msk Ostronsås
2 dl Vatten
3 msk Sesamfrön
3 Salladslökar
Smör
Gör så här:
Strimla köttet. Blanda ihop marinaden i en bunke. Vänd ner köttet.
Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken. Häll av och skölj bambuskotten.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök, vitlök och bambuskott 3-4 min.
Rör ner hoisinsås, ostronsås, svartpeppar och vatten. Sjud 3-4 min. Ställ åt sidan.
Hetta upp mer smör i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme i omgångar tills det fått fin färg.
Blanda ner köttet i såsen. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
Strimla salladslöken. Toppa biff med bambuskott med salladslök och rostade sesamfrön.
Servera med ris