Innehåller annonslänkar
Idag mitt i veckan är det dags för lite semester. Så skönt idag och i morgon. Det är dags för Cornelias student present. Hon önskade sig ju att vi skulle åka på en spa vistelse. Tänk vilken bra present där jag får vara med. Så idag till i morgon åker vi till Vann spa på västkusten. Så härligt. Men först ska vi äta på MåGott. Det är restaurangen på Gymnasiet Magnus Åberg här i Trollhättan som har servering av eleverna på restaurang programmet. Min son Vincent går ju där. ska bli spännande och gott. Jag får uppdatera senare.
Nu till dagens middags tips. En lättlagad kyckling i ajvarsås med smak av rosépeppar.
Följ mig på instagram veronicas_mat
Kyckling i god ajvarsås
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk rosépeppar
1 dl Cream fraiche
2 dl grädde
1 dl ajvar relish
1 msk kycklingfond
Salt och peppar
smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Dela kycklingen i tre delar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Mortla rosépeppar grovt.
Bryn kycklingen i smör. Lägg över i en ugnsform. Stek lök och vitlök i samma panna till fin färg. Tillsätt rosépeppar, Cream fraiche, grädde, ajvar relish och fonden. Koka upp och smaka av med salt och peppar. häll sedan det över kycklingen och låt gå färdigt i ugnen ca 20 minuter. Servera med valfria tillbehör.