Innehåller annonslänkar
Lite middagstips dags igen. Kyckling i en sötstark marinad. Denna tror jag faktiskt att receptet kommer i från @jennywalden som gjorde den för några år sedan. Den är så god, så den är verkligen värd att laga. Så det rekommenderar jag er verkligen att göra. Tveka inte gör det redan idag……….
Följ mig gärna på innstagram veronicas_mat
Sötstark koreansk kyckling i salladsblad
600 g kycklinglårfilé
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
2 tsk gochujang (eller 2 tsk sriracha)
1 msk sesamolja
3 klyftor vitlök, skalade och rivna
Rättikssallad:
200 g rättika
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk svarta sesamfrön
Koreansk chiliaioli:
2 dl majonnäs
1 msk sriracha
1 tsk honung
0,5 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven
ris, till servering
salladsblad, till servering
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten.
Skiva rättika så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslök. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret löst sig. Häll över rättika och salladslök och låt stå och dra i 15 minuter.
Strössla svarta sesamfrön på toppen.
Blanda samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök till en härligt stark aioli.
Stek/grilla kycklingen till gyllene och genomstekt. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, rättikssallad och salladsblad. Servera med ris