Innehåller annonslänkar
En helg utan en kaka kan väl inte gå sig för. Det är väl helt uteslutet. Nu när påronen är så finna och många säkert har dem i sin trädgård så gäller det att passa på. Här är min variant på en päron och mandelkaka. Varsågoda att prova.


Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Päron och mandelkaka
300 g mandelmassa
2 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 päron
Vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan grovt och blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop med smöret på låg hastighet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 28 cm i diameter.
Skala och kärna ur päronen. Skär i tunna klyftor. Tryck ner päronen lätt i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 minuter eller tills kakan får färg, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

