Päron och mandelkaka

Päron och mandelkaka

Innehåller annonslänkar

En helg utan en kaka kan väl inte gå sig för. Det är väl helt uteslutet. Nu när påronen är så finna och många säkert har dem i sin trädgård så gäller det att passa på. Här är min variant på en päron och mandelkaka. Varsågoda att prova.

Päron och mandelkaka
Päron och mandelkaka
Päron och mandelkaka
Päron och mandelkaka

Päron och mandelkaka

300 g mandelmassa

2 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

4 ägg

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 päron

Vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Riv mandelmassan grovt och blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop med smöret på låg hastighet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 28 cm i diameter.

Skala och kärna ur päronen. Skär i tunna klyftor. Tryck ner päronen lätt i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 minuter eller tills kakan får färg, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

Päron och mandelkaka
Päron och mandelkaka
Päron och mandelkaka
Päron och mandelkaka

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar