Äpple och valnötsfrallor

Äpple och valnötsfrallor

Innehåller annonslänkar

Igår var jag sugen på något gott bröd till kvälls fikat men jag hade inget hemma och jag var inte så pig på att åka till någon affär för att köpa något. Och med handen på hjärtat så är det ju faktiskt så att det är så mycket godare med hembakat. Och bröd är ju inte så svårt att göra. Så jag tog lite av det jag hade hemma och blandade ihop till härligt fluffiga och saftiga äpple och valnötsfrallor. Så varsågoda att prova på mina höstliga frallor. Så här gjorde jag. Om man är nötallergiker eller inte gillar valnötter går det att baka dem utan valnötterna.

Äpple och valnötsfrallor
Äpple och valnötsfrallor

Äpple och valnötsfrallor

50 g jäst

5 dl yoghurt

100 g smör (rumsvarmt)

2 tsk salt

1 dl äpplemos

2 äpple (skalade och rivna)

2 dl valnötter (grov hackade)

12–13 dl vetemjölspecial

3 dl rågsikt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten till 37 grader, häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp.

Tillsätt äpplemos, rivet äpple, salt, vetemjöl, rågsikt, smör och valnötter. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin. Den ska vara lite klibbig.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 15 frallor. Lägg på en bakpapperskläddplåt. Täck med bakduk, låt jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda frallorna i mitten av ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg.

Låt svalna på galler.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar