Gnocchi och salsicciagryta.

Gnocchi och salsicciagryta

Har ni ställt om klockan?? Sov ni längre idag eller gick ni upp som om tiden var den samma som igår?

Jag vaknar alltid samma tid oavsett om det är jobb eller helg. Jag förstår inte…. Jag har inte ro att ligga och sova lännnnge. Så idag stod det 04:57 på klockan när jag vakande. och näää jag somnade inte om. kl 7:00 gick jag och laban ut på en promenad. ojjjj vad det regnade vi var helt genomblötta när vi kom hem. Sen blev det frukost strax innan 8.

Det som är bra att jag vaknade tidigt, är att jag nu har hunnit skriva ner några recept som jag lagat i veckan. Förresten här spöregnar det fortfarande. Nu till receptet. En riktigt god höstig en.

En gryta med salsicciafärs och gnocchi.

Med en soffritto som bas. soffritto består av tre smakrika grönsaker. Morot, gul lök och stjälkselleri. Och man använder den väldigt ofta i det italienska köket soffritto ger en djup och fyllig smak.

Gnocchi och salsicciagryta
Gnocchi och salsicciagryta

Gnocchi och salsicciagryta

500 g salsicciafärs

1 morot

1 gul lök

10 cm purjolök

2–3 selleristjälkar

2 kycklingbuljongtärningar

1 burk krossade tomater

5 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 dl rött vin

1 näve babyspenat

2 dl riven parmesan

500 g gnocchi

(Ev en parmesankant)

Salt och peppar

olivolja

Gör så här:

Finhacka grönsakerna. Och fräs dem i olja utan att de tar färg. Tillsätt färsen och blanda.

Tillsätt tomatpuré, buljongtärningar, vin, vatten och krossade tomater. (ev en parmesankant).

Låt puttra i 20–30 minuter.

Ta upp parmesankanten och blanda i gnocchi, spenat och parmesan. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar