Paj är ju aldrig fel eller hur? Vilket det är en matpaj eller en efterättspaj.
Här bjuder jag er på min räk och skaldjurspaj.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Räk och skaldjursost paj
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
10 cm purjolök
300 g räkor
2 dl rivenost
200 gr räk och kräftmjukost
2 dl rivenost
3 ägg
3 dl grädde
2 msk dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka ihop mjöl, smör och vatten till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg i en pajform 26 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
Strimla purjolöken. Lägg den i pajskalet tillsammans med osten och räkorna. Vispa ihop ägg, grädde, mjukost, salt, peppar och dill.
Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter.
