Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia.

Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia

Hej på er. Och välkommen November. 1 November blev en blåsig start. Det blåser som bara den.

Fredag och pyjamasparty på jobbet står på dagens schema. Så snart ska jag ge mig ut i blåsten i min pyjamas. Haha. Men självklar är jag inne här för att ge er ett middagstips som passar bra en fredag kväll som denna. Snabbt, lätt och gott. En riktigt god pastarätt.

Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia

Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia

Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia

4 port pasta

200g skogschampinjoner

2 vitlöksklyftor

2 schalottenlökar

1 paket bacon

½ kruka salvia

3 dl grädde

1 dl vitvin

1 dl pastavatten

25 g smör

Salt och svartpeppar

Riven parmesan

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. (Spara lite pastavatten).

Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken och vitlöken. Strimla bacon och salvian. Stek champinjonerna i torr panna tills det knäpper. Lägg i hälften av smör och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner bacon och den finhackade löken och vitlöken fräs ytterligare 2 minuter.

Tillsätt resten av smöret och blanda i salvia fräs i 1-2 minuter. Häll på vinet samt grädden och pastavatten. Låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner

pastan och låt allt bli varmt.

Servera med riven parmesanost.

Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar