Hej på er. Och välkommen November. 1 November blev en blåsig start. Det blåser som bara den.
Fredag och pyjamasparty på jobbet står på dagens schema. Så snart ska jag ge mig ut i blåsten i min pyjamas. Haha. Men självklar är jag inne här för att ge er ett middagstips som passar bra en fredag kväll som denna. Snabbt, lätt och gott. En riktigt god pastarätt.
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
Följ mig på Instagram veronicas_mat
Pasta med skogschampinjoner och smörstektsalvia
4 port pasta
200g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 paket bacon
½ kruka salvia
3 dl grädde
1 dl vitvin
1 dl pastavatten
25 g smör
Salt och svartpeppar
Riven parmesan
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. (Spara lite pastavatten).
Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken och vitlöken. Strimla bacon och salvian. Stek champinjonerna i torr panna tills det knäpper. Lägg i hälften av smör och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner bacon och den finhackade löken och vitlöken fräs ytterligare 2 minuter.
Tillsätt resten av smöret och blanda i salvia fräs i 1-2 minuter. Häll på vinet samt grädden och pastavatten. Låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner
pastan och låt allt bli varmt.
Servera med riven parmesanost.