Grönkål och ädelostpaj

Grönkål och ädelostpaj

Innehåller annonslänkar

En paj är ju alltid gott och väldigt enkel att göra. köper man desutom en färdig pajdeg så är man ju nästa klar på en gång. Här kommer ett tips på en paj med lite vinterkänsla. Grönkål och ädelostpaj.

Grönkål och ädelostpaj
Grönkål och ädelostpaj

Grönkål och ädelostpaj

1 packet pajdeg

1 röd lök

1 msk smör

150 g skuren grönkål

1 packet bacon

flingsalt

svartpeppar

Äggstanning

2 dl mjölk (3 %)

2 dl grädde

4 ägg

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

140 g ädelost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Skala och skiva löken. Fräs den i smöret. Strimla bacon och lägg i pannan fräs några minuter. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med några minut till. Krydda med salt och nymald peppar. Vänd runt så att det blandas ordentligt.

Äggstanning: Blanda mjölk, grädde, ägg, salt och nymald peppar i en bunke.

Smula ädelosten.

Lägg bacon och grönkålsfräset och osten i pajskalet. Häll på äggstanningen.

Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Grönkål och ädelostpaj
Grönkål och ädelostpaj
Grönkål och ädelostpaj
Grönkål och ädelostpaj

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar