Innehåller annonslänkar
En paj är ju alltid gott och väldigt enkel att göra. köper man desutom en färdig pajdeg så är man ju nästa klar på en gång. Här kommer ett tips på en paj med lite vinterkänsla. Grönkål och ädelostpaj.
Följ mig garna på Instagram veronicas_mat
Grönkål och ädelostpaj
1 packet pajdeg
1 röd lök
1 msk smör
150 g skuren grönkål
1 packet bacon
flingsalt
svartpeppar
Äggstanning
2 dl mjölk (3 %)
2 dl grädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Skala och skiva löken. Fräs den i smöret. Strimla bacon och lägg i pannan fräs några minuter. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med några minut till. Krydda med salt och nymald peppar. Vänd runt så att det blandas ordentligt.
Äggstanning: Blanda mjölk, grädde, ägg, salt och nymald peppar i en bunke.
Smula ädelosten.
Lägg bacon och grönkålsfräset och osten i pajskalet. Häll på äggstanningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.