God morgon på er alla. vintern slog vist till och det blev helt plötsligt väldigt kalt. Men det är faktiskt inte konstigt alls det är ju mer vanligt än undantag att det är snö och kyla i mitten utav november. Fast nu blir det varmare igen redan i morgon blir det flera plus grader och så klart regn….. Men då tycker jag du ska passa på att baka denna fantastiskt goda och saftiga chokladkaka. Kärleksmums med mandelmassa. Du kommer inte att bli besviken.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat
Kärleksmums med mandelmassa
5 Ägg
500 g Socker
360 g Smör
540 g Vetemjöl
50 g Kakaopulver
20 g Bakpulver
420 g Mjölk
200 g ODENSE Mandelmassa 200g
Topping
150 g färdigbryggt Kaffe
20 g Kakao
2 tsk Vaniljsocker
450 g Florsocker
360 g Smör
180 g Kokos
så här gör du
Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål.
Smält smöret försiktigt i en kastrull eller i mikron.
Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver och sikta ner det i smeten växelvis med mjölk och smält smör.
Riv mandelmassan och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 160°C grader i ca. 45 min.
Koka upp alla ingredienser till toppingen utom kokos. Tillsätt kokos och värm upp toppingen ordentligt under omrörning. Bred ut kokostoppingen på den avsvalnade kakan.