Kärleksmums med mandelmassa

Kärleksmums med mandelmassa

God morgon på er alla. vintern slog vist till och det blev helt plötsligt väldigt kalt. Men det är faktiskt inte konstigt alls det är ju mer vanligt än undantag att det är snö och kyla i mitten utav november. Fast nu blir det varmare igen redan i morgon blir det flera plus grader och så klart regn….. Men då tycker jag du ska passa på att baka denna fantastiskt goda och saftiga chokladkaka. Kärleksmums med mandelmassa. Du kommer inte att bli besviken.

Kärleksmums med mandelmassa
Kärleksmums med mandelmassa

Kärleksmums med mandelmassa

5 Ägg

500 g Socker

360 g Smör

540 g Vetemjöl

50 g Kakaopulver

20 g Bakpulver

420 g Mjölk

200 g ODENSE Mandelmassa 200g

Topping

150 g färdigbryggt Kaffe

20 g Kakao

2 tsk Vaniljsocker

450 g Florsocker

360 g Smör

180 g Kokos

så här gör du

Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål.

Smält smöret försiktigt i en kastrull eller i mikron.

Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver och sikta ner det i smeten växelvis med mjölk och smält smör.

Riv mandelmassan och blanda ner den i smeten.

Häll smeten i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 160°C grader i ca. 45 min.

Koka upp alla ingredienser till toppingen utom kokos. Tillsätt kokos och värm upp toppingen ordentligt under omrörning. Bred ut kokostoppingen på den avsvalnade kakan.

Kärleksmums med mandelmassa
Kärleksmums med mandelmassa

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar