Innehåller annonslänkar
Smörkransar är så fantastiskt goda de liksom bara smälter i munnen. Min moster bakade alltid dem när hon levde och man åt alltid dem när hon fyllde år. hon fyllde år den 30 december. Så man förknippar dem verkligen som en julkaka. Nu lever hon inte längre så nu får jag baka dem själv.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat
Smörkransar
200 g vetemjöl
200 g smör, kallt
2 msk vatten, kallt
2 msk vispgrädde
1 ägg
sötmandel, hackad
pärlsocker
Gör så här:
Lägg mjölet i en hög på bakbordet.
Hacka in smöret med en kniv tills du har en grynig massa.
Tillsätt vatten och grädde. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila kallt ca en timme.
Kavla ut degen 0,5 cm tjock på mjölat bord.
Ta ut kakor med runt mått med hål i mitten. Om du inte har kransformat mått, använd t.ex. en
äppelpipa för att göra hålet i mitten.
Vispa ägget.
Blanda pärlsocker och hackad mandel på ett fat.
Pensla kakorna med uppvispat ägg och vänd dem i mandelblandningen.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca sex min.