Fetaostjärpar med tsatsiki

Fetaostjärpar med tsatsiki

Lite medelhavs känsla i matlagningen är ju inte fel. Med köttfärs järpar och även köttfärs biffar och köttbullar går det att variera hur mycket som helst. Man kan blanda i olika sorters ost och krydda med olika sorters kryddor för att få just sin favorit. här är ett recept med fetaost och oregano. lite Greklands style. Fetaostjärpar med tsatsiki.

Fetaostjärpar med tsatsiki
Fetaostjärpar med tsatsiki

Fetaostjärpar med tsatsiki

1 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 ägg

700 g blandfärs

1 msk oregano

2 tsk vitlökspulver

150 g fetaost

Salt och peppar

Smör och olja

Tsatsiki

10 cm gurka

1 vitlöksklyfta

2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt

2 msk olja

1/2 tsk salt

1 krm peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla i några minuter.

Blanda ner färs, salt peppar, vitlökspulver och oregano. Smula ner fetaosten och forma till järpar.

Bryn järparna i smör och oljan i en stekpanna. Lyft över biffarna till en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills Järparna har en innertemperatur på 72°C.

Under tiden rör ihop tsatsikin. Riv gurkan grovt och låt den rinna av i en sil, pressa ut vätskan. Blanda gurka med pressad vitlök, yoghurt, olja, salt och peppar i en bunke. Servera med ugnsrostad potatis eller ris

Fetaostjärpar med tsatsiki
Fetaostjärpar med tsatsiki

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar