Lite medelhavs känsla i matlagningen är ju inte fel. Med köttfärs järpar och även köttfärs biffar och köttbullar går det att variera hur mycket som helst. Man kan blanda i olika sorters ost och krydda med olika sorters kryddor för att få just sin favorit. här är ett recept med fetaost och oregano. lite Greklands style. Fetaostjärpar med tsatsiki.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Fetaostjärpar med tsatsiki
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
700 g blandfärs
1 msk oregano
2 tsk vitlökspulver
150 g fetaost
Salt och peppar
Smör och olja
Tsatsiki
10 cm gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla i några minuter.
Blanda ner färs, salt peppar, vitlökspulver och oregano. Smula ner fetaosten och forma till järpar.
Bryn järparna i smör och oljan i en stekpanna. Lyft över biffarna till en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills Järparna har en innertemperatur på 72°C.
Under tiden rör ihop tsatsikin. Riv gurkan grovt och låt den rinna av i en sil, pressa ut vätskan. Blanda gurka med pressad vitlök, yoghurt, olja, salt och peppar i en bunke. Servera med ugnsrostad potatis eller ris
