Köttfärslimpa.

Köttfärslimpa
Köttfärslimpa
Köttfärslimpa

Det här är en sådan där enkel rätt som nästan lagar sig själv, bara att blanda ihop och kasta in i ugnen medans man hittar på något kul eller tar tag i det som måste göras ibland.

Köttfärslimpa.

800g köttfärs

5 msk ströbröd

2 dl grädde eller vatten

1 ½ tsk salt

2 krm vitpeppar

Smör till formen

Sås.

1dl vatten 4 dl grädde

1 msk soja

1msk kalv eller kycklingfond

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd med grädde eller vatten tillsätt salt och peppar. Låt svälla några minuter. Blanda sen i färsen till en fin smet.

Smörj en ugnsform och forma färsen till en limpa. Sätt in i ugnen 45–55 minuter efter halva tiden ta ut och bre på senap. Och låt sen gå klart i ugnen.

Sås. Häll stekskyn som bildats i formen över i en kastrull tillsätt 2 msk vetemjöl och vispa slätt. Tillsätt vatten. Grädde, soja och fond. Koka i 2–3 minuter smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och kokta morötter ev. lingonsylt.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar