innehåller annonslänkar
Fredag brukar ju vara vigt åt tacos för många. Det är dock inte min favorit egentligen men någon gång då och då kan jag göra och äta det då andra familjemedlemmar gärna äter det. Men det händer faktiskt att jag gör tacos till dem och jag kan då äta något helt annat……..Men denna tacotårta gjorde jag för ett tag sedan och den åt jag faktiskt av och jag tyckte den blev riktigt god.
Tacotårta
7 mjuka tortillas storlek Medium
Tacofärsfyllning:
1 liten rödlök
500 g köttfärs
1 pkt tacokryddmix
1 dl vatten
1 burk chunky salsa
Ost- och majsröra:
2 dl crèmefraiche
200 g Philadelphia ost
1 liten burk majs
ca 3 dl riven ost
½ röd paprika
salt och peppar
1/2 burk tropical salsa
Små tomater och rödlök att toppa med
Gör så här:
Fin hacka rödlöken och bryn den i smör. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn lite tillsätt kryddmixen, vatten och salsan. Puttra i 5 minuter.
Blanda ihop crèmefraiche, Philadelphia ost, majs, fin hackad paprika och riven ost. Krydda med salt och peppar.
Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och lägg ett tortillabröd i formen. Lägg på en tredjedel av tacofärsröran. Lägg sedan på ytterligare en tortilla, och lägg på en tredjedel av oströran. Lägg på tortilla och bre ut en halv burk tropical salsa. Lägg på tortilla och lägg på en tredjedel av köttfärsröran, lägg på en tortilla och en tredjedel av oströran. Lägg på en tortilla och den sista tredjedelen tacofärs, lägg på tortilla och det sista av oströran Strö på 1 dl riven ost, toppa med skivad rödlök och halverade små tomater. Grädda i ugnen högst upp i cirka 20–25 minuter tills osten har fått fin färg
Låt sta ca 15 minuter så den hinner sätta sig innan du lägger upp på ett fat och serverar. Servera med en sallad och nachos