Innehåller annonslänkar
Visst är det gott med nybakat bröd? Det är ju egentligen väldigt lätt att göra också. Det går oftast snabbt också. Visst det tar ju tid att jäsa. Med då kan man ju göra något annat medans man väntar. Så här kommer ett å gott recept på källarfranska.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Frukost är så gott när man kan sitta läge. Det blev lite färsk mango idag också. hittade en gigantisk i affären härom dagen och å god den var.


Källarfranska
25 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
½ dl rapsolja
2 tsk salt
2 msk honung
12-13dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en degblandare och häll på mjölken. Blanda i honung och rapsolja .
Arbeta in lite vetemjöl i taget. Tillsätt salt.
Arbeta degen smidig i 10 minuter med maskin eller 15 minuter för hand.
Sätt plastfolie över bunken och låt jäsa 2h.
Forma degen till en stor rulle efter jäsning.
Dela sedan i 16 delar och pudra över mjöl.
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och snitta varje bit med 3-4 snitt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 230 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min.
Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.



