Ja när regnet piskar på fönsterrutan och vinden viner då är det lätt att misströsta det ska ju faktiskt vara soligt och varmt. Man ska kunna vara på stranden och bada och ha det skönt. Jag är så otroligt tacksam att jag och mina 2 barn har kunnat tillbringa två veckor i Spanien. Vi kommer att leva länge på det tror jag. Vi kommer att kunna se tillbaka på den tiden under hösten och kunna säga vi fick i alla fall lite sol och värme. Samt att vi fick bada massor i ett varmt hav och i en varm pool.
Bara att kunna sitta ute och äta under en blå himmel att få känna värmen är helt ljuvligt och fantastiskt. När man vaknar på morgonen och kan gå till närmsta mataffär för att handla lite frukost. Som färskt bröd juice och frukt. Det är verkligen en lyx och semester.
Ja bra och goda minen är bra att ha och kunna tänka till baka på. hoppas du också har kunnat skapa dig några finna och bra minen i sommar som du kan plocka fram i höst när det känns lite grått och trist.
Igår laggade jag till en rätt som också ger en känsla av sol, sommar och värme.
En smak av Thailand blev det. och det blev väldigt gott tycker vi. Vi kommer definitivt tillaga den igen.
Kyckling satay med jordnötssås och morots och gurksallad.
Ingredienser
700 g kycklinglår
Marinad:
2 msk japansk soja
1 msk olja
1 msk spiskumin
I msk gurkmeja
1 msk riven ingefära
½ msk socker
½ fisksås
1st citrongräd
2 krm vitpeppar
3 msk kokosmjölk
Jordnötssås
½ chili
2 klyfta vitlök
Olja
1 msk ketjap manis
1 msk japans soja
½ msk fisksås
½ msk soker
1 lime
2 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
Morot och gurksallad:
½ Gurka
1 morot
1 msk Vitvinäger
½ msk socker
1 dl sweet chilisås
½ msk fisksås
Svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. För att få ut mest smaker från citrongräset bankar du lite med baksidan av knivskaftet för att sedan haka den fint.
Skär kycklinglåret i tre bitar och vänd ner i marinaden låt stå minst 1 timma.
Sätt ugnen på 200 grader.
Trä upp kycklingen på grill pinar. Lägg dem på en plåt. Och sätt in dem i ugnen i 30 minuter efter halva tiden vänder du på dem.
Jordnötssås. Haka chili och vitlöken fint lägg ner i en kastrull med oljan, tillsätt sedan ketjap manis, soja. Fisksås och saften från limen. Rör runt och blanda i jordnötssmöret samt resten av kokosmjölken (du har ju redan tagit 3 matskedar till marinaden). Låt Såsen koka ihop några minuter.
Morot gurksallad.
Blanda ihop vitvinsvinäger, socker, fisksås, sweet chilisåsen och några varv med svartpeppar kvarnen. Hyvla sedan morot och gurka och vänd sedan ner dem i dresingen.
Servera sedan med ris.