Kyckling med majonnäsmarinad

Kyckling med majonnäsmarinad

Har ni provat kyckling med en marinad gjord på majonnäs? Om inte så gör det. Kyckling med majonnäsmarinad blir så otroligt saftig och god. Jag blandade min marinad och la i kycklingen innan jag gick till jobbet så den kunde marineras under dagen. Och när jag kom hen var den nästan redo att tillagas.

Kyckling med majonnäsmarinad
Kyckling med majonnäsmarinad

Kyckling med majonnäsmarinad

700g kycklinglårfilé

3dl majonnäs

2 msk paprikapulver

3 mak riven ingefära

Salt och peppar

5 salladslökar

1 stor apelsin

1 ½ dl mangochutney

Gör så här:

Blanda majonnäs, paprikapulver och riven ingefära. Salta och peppra. Lägg i kycklingen och låt stå i 1 timma men gärna 12 timmar. Sätt ugnen på 200 grader.

Dela salladslöken på mitten och lägg i en ugnsfastform skiva 2/3 av apelsinen och fördela på salladslöken.

Lägg på kycklingen och majonnäsmarinad. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

Under tiden blanda mangochutney med saften från resten av apelsinen.

Pensla på kycklingen när det gått 20 minuter och sätt in i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är klar.

Kyckling med majonnäsmarinad
Kyckling med majonnäsmarinad

Jag serverade med potatis och sötpotatis strimlor i ugnen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar