Har ni provat kyckling med en marinad gjord på majonnäs? Om inte så gör det. Kyckling med majonnäsmarinad blir så otroligt saftig och god. Jag blandade min marinad och la i kycklingen innan jag gick till jobbet så den kunde marineras under dagen. Och när jag kom hen var den nästan redo att tillagas.
Kyckling med majonnäsmarinad
700g kycklinglårfilé
3dl majonnäs
2 msk paprikapulver
3 mak riven ingefära
Salt och peppar
5 salladslökar
1 stor apelsin
1 ½ dl mangochutney
Gör så här:
Blanda majonnäs, paprikapulver och riven ingefära. Salta och peppra. Lägg i kycklingen och låt stå i 1 timma men gärna 12 timmar. Sätt ugnen på 200 grader.
Dela salladslöken på mitten och lägg i en ugnsfastform skiva 2/3 av apelsinen och fördela på salladslöken.
Lägg på kycklingen och majonnäsmarinad. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Under tiden blanda mangochutney med saften från resten av apelsinen.
Pensla på kycklingen när det gått 20 minuter och sätt in i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
Jag serverade med potatis och sötpotatis strimlor i ugnen.