Kyckling marsala

Kyckling marsala

Innehåller annonslänkar

Nu ni nu börjar det….. i veckan var det vårdagsjämning så våren är faktiskt på väg. Så härligt och efterlängtat.

Nu ska ni få ett så gott och riktigt smakrikt kyckling recept. Man kan tro att det är Krångligt och tar lång tid att göra när man smakar denna fantastiskt goda kyckling. Men så är det inte. Få ingredienser och går snabbt att laga. Det enda som är trixigt. Du behöver ett marsala vin. Så prova denna fantastiskt goda Kyckling marsala

följ mig på Instagram veronicas_mat

Kyckling marsala
Kyckling marsala
Kyckling marsala
Kyckling marsala

Kyckling marsala

600g Kycklingbröstfilé

250 g champinjoner

2 schalottenlök (finhackad)

2 vitlöksklyftor (finhackad)

1 dl vetemjöl

Salt och nymalen svartpeppar

1,5 dl marsalavin

2 dl vatten

1 msk kycklingfond

0.5 kruka persilja

Gör så här:

Dela kycklingen i två till tre tunna filer. Vänd i mjölet. Stek tills fin färg i smör. Salta och peppra. Lägg dem åt sidan.                                        Skiva och stek champinjonerna i samma panna tillsätt mer smör, schalottenlök och vitlök. Fräs i några minuter. Häll på marsalavin låt puttra några minuter. Tillsätt vatten och fond. Lägg i kycklingen och låt puttra i 5-7 minuter.  Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera. Tex med pasta. Klyftpotatis eller bröd.

Kyckling marsala
Kyckling marsala
Kyckling marsala
Kyckling marsala

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar