Innehåller annonslänkar
Nu ni nu börjar det….. i veckan var det vårdagsjämning så våren är faktiskt på väg. Så härligt och efterlängtat.
Nu ska ni få ett så gott och riktigt smakrikt kyckling recept. Man kan tro att det är Krångligt och tar lång tid att göra när man smakar denna fantastiskt goda kyckling. Men så är det inte. Få ingredienser och går snabbt att laga. Det enda som är trixigt. Du behöver ett marsala vin. Så prova denna fantastiskt goda Kyckling marsala
följ mig på Instagram veronicas_mat


Kyckling marsala
600g Kycklingbröstfilé
250 g champinjoner
2 schalottenlök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finhackad)
1 dl vetemjöl
Salt och nymalen svartpeppar
1,5 dl marsalavin
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
0.5 kruka persilja
Gör så här:
Dela kycklingen i två till tre tunna filer. Vänd i mjölet. Stek tills fin färg i smör. Salta och peppra. Lägg dem åt sidan. Skiva och stek champinjonerna i samma panna tillsätt mer smör, schalottenlök och vitlök. Fräs i några minuter. Häll på marsalavin låt puttra några minuter. Tillsätt vatten och fond. Lägg i kycklingen och låt puttra i 5-7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera. Tex med pasta. Klyftpotatis eller bröd.

