Har ni ätit Tebirkes eller Danska smörfrallor som det också kallad. De är väldigt goda men de som är rädd för smör så är det nog inget för dem. här har jag gjort dem med dubbla treslag men oftast är det med ett enkelt.
Tebirkes. Danska smörfrallor
50g jäst
12 dl vetemjöl
4 dl mjölk
50g smör till degen
1 ½ tsk salt
1 msk honung
1 ägg
200g smör
1 ägg
1 msk mjölk
vallmofrön
Gör så här:
Smält smöret och häll på mjölken låt den bli fingervarm.
Smula ner jäst i en degblandare. Häll på smör och mjölkblandningen och rör ut. Tillsätt salt och honung. Tillsätt ägget och häll på mjöl och knåda till en smidig deg 6–8 minuter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Kavla ut till en rektangel på ett mjölat bakbord. Skiva över smör och lägg det på mitten. Vik över ena sidan och lägg på skivat smör, vik över andra sidan. Kavla åter till en rektangel och upprepa en gång till. Hyvlad smör på mitten vik över ena sidan hyvla på smör och vik över andra sidan. Kavla åter till en rektangel och skär ut mindre bröd. Vispa ihop ägget och mjölken. Pensla på och strö över vallmofrön. Jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 200grader och grädda i 12-15 minuter tills fin färg.