Brownies
Brownies
Brownies

Brownies är väldigt god och chokladig. det finns hur många recept som helst. det svåraste med att baka brownies är nog att välja vilket recept man ska ta. Jag har hittat ett som jag gillar och som jag brukar variera. Ibland med nötter, Kolasås, hakad choklad eller flingsalt. denna gången var dem plain.

Brownies
Brownies

Brownies

200 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

2 tsk flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.  

Smält smöret i en kastrull, häll i socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda om. Rör i ett ägg i taget. Röra ner mjölet och blanda till en slät smet.  Klä en form, cirka 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Strö över flingsaltet, (kan uteslutas). Låt svalna helt innan servering för bästa smak, (Ställ med fördel in den i kylskåpet några timmar). Skär i kvadrater. Servera med vispad grädde.

Brownies
Brownies

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar