
Choklad, choklad, choklad det är så gott. Den här Schweizernötkakan är så god, en mandelkaka med Schweizernöt choklad det kan helt enkelt inte gå fel. Jag tänker att man skulle kunna ta vilken annan choklad som helst till toppning. Kanske Dajm eller Mandel havssalt. Det finns ju även andra märken på choklad.

Schweizernötkaka
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
100g Sötmandel, finhackad
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör
Topping
7 msk grädde
200 g schweizernöt choklad hackad
1 msk smör
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandel och mjöl och till sist smör
Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 25–30 minuter till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Värm grädden och låt chokladen smälta i den. Rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.
Bred toppningen över kakan och låt den svalna i kylen.
Servera den kall med vispad grädde.

