Kanelbullar
Kanelbullar
Kanelbullar

Gjorde ni kanelbullar till kanelbullens dag den 4 oktober eller köpte ni??? jag bakade faktiskt mina på söndagen innan. För jag jobbade ganska länge på onsdagen så jag hade inte hunnit eller orkat. Och inte ville jag åka till affären heller. Jag dricker inte mjölk så ofta med till vissa saker är det verkligen gott. Till pannkakor, Pepparkakor och så klart nybakade varma Kanelbullar…..Vad dricker du till dina bullar??

Kanelbullar
Kanelbullar

Kanelbullar

5 dl mjölk

50 g jäst för söta degar

1,5 dl strösocker

1 tsk salt

1 msk nymalen kardemumma

13–14 dl Vetemjöl special

150 g rumsvarmt smör

kanelfyllning:

150 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

2 msk kanel

Pensling

1 dl strösocker

1 dl vatten

2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Häll mjölken i bunken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt.
Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen. Arbeta degen 8–10 minuter i maskin eller dubbelt så länge för hand, tills den släpper från kanterna på bunken och går att ta på utan att den fastnar på fingrarna.
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 2 – 2 ½ timmar i rumstemperatur tills den är dubbelt så stor.
Blanda under tiden alla ingredienserna till fyllningen.
Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Vik ihop degen längs långsidan.
Det går bra att snurra dem precis hur man vill. Jag gjorde nystan. Skär tunna strimlor som du tar 2–3 stycken och rullar ihop precis som ett garnnystan.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Täck plåtarna med bakdukar och låt jäsa ca 30–40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
koka ihop lagen som du ska pensla bullarna med.                                                                        Baka mitt i ugnen ca 6–8 minuter tills de är gyllene både ovanpå och under bullen.
Lägg bullarna på galler och pensla med sockerlagen och strö över pärlsocker.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar