Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm

Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm
Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm
Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm

Jag brukar sällan hitta på något nytt med kassler. Jag brukar ha dem tun skivade till färskpotatis med gräddfil och gräslök som när man äter sill med färskpotatis. Eller så blir det klassikern med chilisås och ris. Men den är jag faktiskt trött på….. Så nu fik jag tänka till och då blev det en höst variant med både svamp och äpplen samt lite sting från pepparrot.

Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm
Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm

Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm

600 g kassler

300 g kantareller

1-2 äpplen

10 basilikablad

smör

Pepparotskräm:

2 dl Cream fraiche

1 msk dijonsenap

2 msk pepparrot (jag använde pepparrot på tub)

Salt och peppar

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till pepparrotskrämen. Ställ in i kylen

Skiva kasslern. Dela svampen i önskad storlek och skiva äpplet i klyftor. Stek svampen i rikligt med smör till fin färg lägg i äppelklyftorna stek vidare i ett par minuter tills de mjuknat något. Smaka av med salt och peppar

Värm en stekpanna med smör och stek kasslern i några minuter på varje sida tills de fått fin färg

Servera med ugnsbakade potatis och palsternack klyftor.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar