
Jag brukar sällan hitta på något nytt med kassler. Jag brukar ha dem tun skivade till färskpotatis med gräddfil och gräslök som när man äter sill med färskpotatis. Eller så blir det klassikern med chilisås och ris. Men den är jag faktiskt trött på….. Så nu fik jag tänka till och då blev det en höst variant med både svamp och äpplen samt lite sting från pepparrot.

Kassler med kantareller, äpple och pepparotskräm
600 g kassler
300 g kantareller
1-2 äpplen
10 basilikablad
smör
Pepparotskräm:
2 dl Cream fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk pepparrot (jag använde pepparrot på tub)
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pepparrotskrämen. Ställ in i kylen
Skiva kasslern. Dela svampen i önskad storlek och skiva äpplet i klyftor. Stek svampen i rikligt med smör till fin färg lägg i äppelklyftorna stek vidare i ett par minuter tills de mjuknat något. Smaka av med salt och peppar
Värm en stekpanna med smör och stek kasslern i några minuter på varje sida tills de fått fin färg
Servera med ugnsbakade potatis och palsternack klyftor.

