Winerstänger med blåbärfylning

Winerstänger med blåbärssylt
Winerstänger
Winerstänger

Winerstänger

250 g smör

1.5 dl strösocker

2 ägg

6 dl vetemjöl

½ tsk hjorthornssalt

Fyllning:

Fast sylt

Glasyr:

2 dl florsocker

1½-2 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Rör smör och socker mjukt

Tillsätt ett ärr i taget, blanda i mjölet o hjorthornssaltet. Blanda till en smidig deg,

Dela i 4 bitar och rulla ut dem till cirka 40 cm långa längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll den med sylt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred på de varma längderna och skär dem genast på snedden cirka 2 cm breda.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar