Boeuf bourguignon 

Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon

Denna härliga köttgryta passar så bra på en söndag. Ja den passar så klart på en lördag eller vilken dag i veckan som helst. Gör man den en lördag kan man ju smutta på vinet som blir över från grytan medans man lagar den. Det är en riktigt god, värmande och smakrik gryta med en med en doft av rödvin, passar så bra på hösten tycker jag.

Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 

1 kg högrev

2 msk smör

1 dl vatten

2 gula lökar

½ dl vetemjöl

2 msk tomatpuré

2–3 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

1 tsk salt

5 svart pepparkorn

2 lagerblad

2 msk ox fond

3 dl rött vin   

5 dl vatten

2 msk kinesisk soja

15–20 små steklökar

2 msk smör

200 g champinjoner       (Helst små, annars halvera dem)

200 g rimmatfläsk

Garnering

Färsk timjan

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar. Skär bort senor och synligt fett.

Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över i en stekgryta. Vispa ur stekpannan med vatten och häll spadet över köttet.

Skalla och klyfta löken. Stek den mjuk i ca 5 minuter. Lägg över den i grytan.

Pudra över mjölet. Tillsätt tomatpuré, pressad eller riven vitlök, salt, svartpepparkorn, timjan. Lagerblad och ox fonden. Späd med vin, vatten och soja. Blanda väl och koka upp.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar