Kyckling med röd pesto

Kyckling med röd pesto
Kyckling med röd pesto
Kyckling med röd pesto

Här om dagen viste jag inte riktigt vad vi skulle äta. öppnade frysen och fick fram några kycklingbröst. öppnade kylen och såg att grädden snart var dålig. Hittade också lite pesto. Sen blandade jag i lite till. Det blev faktiskt inte så dumt.

Kyckling med röd pesto
Kyckling med röd pesto

Kyckling med röd pesto

4 st kycklingbröst

1 gul lök

1 msk kycklingfond

2 msk balsamvinäger

1 tsk timjan

3 msk rödpesto

3 dl grädde

1 kula mozzarella

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek kycklingbrösten i smör. Lägg över i en ugns form. Skala och finhacka löken. Stek den i samma panna som kycklingen. Häll på grädden, kyckling fonden, balsamvinäger. Blanda i pesto och timjan koka upp och smaka av med salt och peppat. Häll över kycklingen och riv över mozzarella. sätt in i ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är klar.

Servera med ugns potatis, pasta eller ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar