Ni slänger väl inte potatisen som blir över från eran middag eller lunch. Spara dem i kylen så gör ni supper enkla och goda frallor på dem. De är verkligen saftiga och riktigt fluffiga. Prova ni kommer inte att bli besvikna. Ni kommer att baka dem igen.
Potatisfrallor
300 g koktpotatis
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 tsk socker
2 tsk salt
1 dl rapsolja
6–7 dl vetemjöl
Mjölk till pensling
Gör så här:
Mossa den kalla potatisen
Värm mjölken till fingervarm (37 grader)
Lös upp jästen i mjölken tillsätt oljan, salt och socker.
Blanda i mjöl och potatisen tills degen blir smidig och släpper från kanten på bunkens kant.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Baka ut degen till ca 12 platta bröd och lägg dem på en klädd bakplåt låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med mjölk. Grädda i en 225 grader varm ugn 10-12 minuter.