Innehåller annonslänkar
Idag har du 25% på Lindex
Igår gjorde jag en maträtt som jag år och gjorde för första gången för nästan 15 år sedan. En riktigt god klassikern men kanske inte ett lika vanligt tillbehör. Men tillbehöret kan man ju själv välja och ta det man tycker mest om och det kanske är olika från gång till gång. Jag pratar om Kyckling Cordon bleu. En riktigt god schnitzel. Här med en broccoli sallad med apelsin dressing.
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Kyckling Cordon bleu med apelsin dressad broccolisallad.
4 kycklingfiléer
4 skivor skinka
8 skivor lagrad ost
vetemjöl
2 ägg
ströbröd
250 g broccoli
150 g sockerärtor
isbergsallad
1 apelsin, saft och skal av
Olivolja
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna till två delar på tvären, som om du delade en fralla.
Lägg alla åtta delar mellan plastfilm och banka bitarna tunna, varje bit ska vara ca 3 mm tjock. Salta och peppra varje bit.
På fyra av filerna lägger du en skiva ost samt en skiva skinka. Lägg osten närmast kycklingköttet.
Toppa sedan skinkan med ett till lager ost och stäng sedan kycklingfilén med de resterande fyra kycklingbitarna.
Dubbelpanera dina kycklingschnitzlar, först i mjöl, sedan lätt vispat ägg och avslutningsvis i ströbröd.
Stek sedan schnitzlarna i både olja och smör på medelvärme i en panna. När alla fyra schnitzlar är
stekta kan de bakas färdigt i ugnen, 150 grader i ca 10 minuter.
Dela broccolin i mindre buketter. Ta fram en skål med iskallt vatten. Koka broccolin och sockerärtorna var för sig, så fort de är klara ska de kylas ner snabbt i det kalla vattnet för att behålla sitt krisp.
Riv apelsinskal, samt pressa apelsinsaft och blanda med olivolja till konsistens och smak av med salt och nymalen svartpeppar.
Vänd sedan ner de kokta grönsakerna och salladen i apelsindressingen.
Servera kycklingschnitzeln med salladen
Idag har du 25% på Lindex