Ugnspannkaka
Är så enkelt och ändå är den inte vanligt förekommande hemma hos mig faktiskt. Men man kan ju även variera den lite. som fläskpannkaka eller så gör man den som en rulle med fyllning i. Det är enkelt och går fort att göra. Det är en väldigt bra vardags rätt.
Idag bjuder jag på en pannkaksrulle med köttfärs fyllning.
Pannkaksrulle med köttfärssås
5 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
½ tsk salt
Fyllning
500g köttfärs
1 msk smör
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 msk oregano
Salt och peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken till en klumpfri smet, tillsätt resten av mjölken och sen äggen vispa slätt blanda i salt. Låt vila i ca 15 minuter. Häl på en med bakplåtspapper klädd plåt med höga kanter. Grädda i 20–25 minuter. Under tiden gör du köttfärsfyllningen.
Skalla och haka löken. Stek den i smör tills den är glansig, tillsätt köttfärs och bryn den i 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt puttra i 10 minuter.
Ta ut ugnspannkakan och låt den svalna något. Bred på köttfärsen och rulla ihop likt en rulltårta, strö över osten och ställ in i ugnen tills osten smält och fått lite färg.
Servera med tex en grönsallad