Marknadspepparkaka
Marknadspepparkaka
Marknadspepparkaka
Marknadspepparkaka
Marknadspepparkaka

När jag var liten köpte min mamma alltid marknadspepparkaka när vi var på en marknad. Det var väldigt länge sedan men jag kan fortfarande minnas känslan av det. Sen för ett ca 10 är sedan fick jag smaka på en hemlagad marknadspepparkaka av en vän. Och det hade jag aldrig gjort tidigare. Den var väldigt god.

Så nu var det min tur att baka den och dela med mig av den till er. Så himla enkel och det hela går på mindre än 30 minuter. Ni måste bara prova.

Marknadspepparkaka.

2 dl mörksirap

1 dl grädde

1 dl mjölk

4 dl vetemjöl

1 dl strösockret

1 tsk mald kanel

1 tsk mald nejlika

½ tsk ingefära

1 ½ tsk bikarbonat

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (25x30cm) och fyll formen.

Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar