Vodkapasta
Vodkapasta
Vodkapasta

Skön och stillsam söndag. idag blir det nog en lugn och lat dag. Soffhäng med någon film eller serie. Jag skulle villa hitta någon bra mysig och spännande serie som man inte kan slita sig i från. Sen är det ju lite god mat man ska laga. Det ska också kommas på. Det blir något med fläskfilé i alla fall.

Tänk vad bra man kan ha det ibland. Medans man tar morgon promenaden med Laban så fixar sonen frukosten. Det var bara att sätta sig vid bordet när jag kom hem. Det är verkligen lyx för mig. Tack Vincent.

Lyx
Lyx

Nu ska ni såklart även få ett middags tips. Vodkapasta. Har ni provat det någon gång. Det är verkligen gott. Vodkan höjer tomatpurén till nya nivåer och tar fram det söta i tomatpurén. Detta är en i grunden en vegetarisk rätt med man kan ju välja att lägga till tärnat stekt bacon eller haloumi om man så vill. Den här pastan är dessutom så enkel att göra och snabbt går det också. Det är ju ett stort + det också.

Vodkapasta
Vodkapasta

Vodkapasta

4 port penna pasta

olivolja till pannan

2 st vitlöksklyftor

1st schalottenlök

1dl tomatpuré

½ tsk chiliflakes

½ dl vodka

3 dl grädde

1 dl pastavatten

10 basilikablad

Salt och svartpeppar

Garnering:

Parmesan

Gör så här:

Skala och finhacka schalottenlök och vitlöken. Stek den i olivolja. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes stek i ca 5 minuter. Häll på vodkan koka i ytterligare några minuter. Tillsätt grädde salt och peppar koka ihop. Tillsätt strimlade basilikablad. Koka pastan enligt förpackningen. Blanda ner pastan och vattnet i såsen. Vid servering riv över rikligt med parmesan.

Vodkapasta
Vodkapasta

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar